De workshops zijn terug!

De dagworkshops smeden gaan weer van start!

Wil je zelf eens een robuust mes smeden? Of een bijl? En dat in 1 dag! Dat kan nu weer!

Een mes inclusief schede, vlijmscherp en goed gehard. Of de bijl, die stevig op de steel gemonteerd zal worden.

Vanwege de Corona-crisis zijn we in maart plots moeten stoppen met het verzorgen van de dagworkshops smeden. Maar goed nieuws, we kunnen weer aan de slag! Natuurlijk volgen we hierbij de richtlijnen van de overheidsinstanties nauwkeurig op en hebben we voor de nodige veiligheidsmaatregelingen gezorgd.

De thema’s van de workshops zijn:

-Messen smeden (géén keukenmessen)

-Bijlen smeden

-Damascus; als je de smaak te pakken hebt dan kan je ook nog een vervolgworkshop Damascus smeden volgen (2 dagen). Je kan je als indvidu inschrijven op deze workshops.

Binnenkort komen ook de jaarcursussen op de site te staan. We wachten nog op goedkeuring van de datums. Die vangen aan in september en gaan door tot april. 1 les van 2,5 uur smeden per week.

Een groot verschil met de workshops vóór het Corona euvel is dat we niet meer met 8 personen maar met maximaal 4 personen tegelijk aan de 4 kolenvuren kunnen staan. De groep bestaat dus uit 4 personen en 1 docent. Ieder heeft zijn eigen kolenvuur en de afstand tot elkaar kunnen we zo waarborgen. Schotten zijn geplaatst voor verdere bescherming. Verder is er voldoende ruimte in de smederij om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Ook zijn er ontsmettende zeep en tissues aanwezig.

De instructies worden ook op afstand voorgelegd en aan het einde van de dag maken we de gereedschappen die we hebben gebruikt goed schoon.

Wil je met je kameraden eens een dagje smeden? Met maximaal 4 personen kunnen we naast de datums die zijn vastgelegd ook op andere momenten aan de slag gaan in de smederij. Wij huren dan de smederij van Phoenix Cultuur. Zoek je een leuke dag met je vrienden die allen wel eens aan het aambeeld willen staan? Neem dan contact op met Black Oak Forge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish